Rólunk   
     Segít a múlt 
     Termékleírás
Termékek
Galéria     
        Elérhetőségek
e-mail küldése


RÓLUNK

Mottó: Ló nélkül lehet élni, de …?!


A BENIKER Kft. 1996-ban alakult. Tevékenysége mindig is a mezőgazdasághoz, főleg az állattartáshoz kapcsolódott. A cég ügyvezetése mellett a szabadidőmet is szívesen áldozom a lovakra, hiszen már régóta foglalkozom lovak nevelésével, tanításával, belovaglásával és ma már tenyésztésükkel is. Célunk egy olyan kancacsalád kialakítása, mely apáról, anyáról egyformán édestestvérekből áll.

Magam részéről a komolyabb lovas életem 1964-ben kezdődött el Rádiházán. A lovaglás és a lovassport végig kísérte életemet. Lehetőségem volt elismert, nagymúltú mesterektől, többek között Lénárt Bélától és Hathalmi Sándortól tanulni. Kaposváron állattenyésztő mérnöki diplomát szereztem, elvégeztem a sportlótenyésztő és lovasedző szakot.

Életemnek volt olyan része, amikor hivatásos lovasként és volt, amikor különböző ménesekben dolgoztam: Mezőhegyes, Bábolna, Szilvásvárad stb.. Később hosszabb-rövidebb szakmai tanulmányutak során eljutottam külhoni tenyészetekbe is, ami lehetővé tette a hazai ismereteim ötvözését.

Imádom a lovakat, szerencsésnek mondhatom magam, mert most már saját lovaim erősítik meg számomra napról-napra, hogy lovak nélkül lehet élni, de nem érdemes.
            Mottó: A Dreher sörgyárat sem a sörösló tartotta el!

A lovakat nem az üzleti haszon reményében tartjuk, hanem szeretetből, hagyományőrzésből és főleg hogy szebbé, jobbá tegyék az életet. 

Valamennyi lovunk egytől-egyig családtag és egyben barát is.

Szívesen segítünk mindenkinek elindulni a lovas élet felé, örömmel osztjuk meg tapasztalatainkat, amit a lótartásban, a lónevelésben, lovaglásban megszereztünk.

Nagyon jó érzés látni, hogy a lovak közelsége, azok gondozása, a lovaglás miként befolyásolja főként a kezdők és a gyerekek életét. Személyiségüket kedvezően formálja, a korábban még zárkózott emberek is megnyílnak, önbizalmat és tartást, egy életre szóló útravalót kapnak.

2010. március

Nagy Imre

ügyvezető igazgató


 

 

©2011-2012 Minden jog fenntartva
fotó: Soproni László /www.arslumini.hu